Предстоящи Турнири

Официалният календар на ATP и подробности за всички предстоящи турнири може да намерите  ТУК

 

  А наслада за вашето око биха представлявали:

 

Мадрид Мастърс, официално име Мутуа Мадриленя Мастерс Мадрид (Mutua Madrileña Masters Madrid), е ежегоден турнир по тенис за мъже от сериите Мастърс на АТП.
Провежда се в столицата на Испания Мадрид през месец октомври. Срещите се играят на закрити твърди кортове, от 2003 г. на Мадрид Арена.Осмият поред турнир от сериите Мастърс има бурна история и се е провеждал в четири града в три страни: между 1990 и 1994 г. в Стокхолм, Швеция; през 1995 г. в Есен, Германия; в периода 1996 - 2002 г. в Щутгарт, Германия и от 2002 г. - в Мадрид.




Рим Мастърс, официално име Интернационали БНЛ д'Италия (Rome Masters, Internazionali BNL d'Italia, е турнир по тенис за мъже от сериите Мастърс, провеждан ежегодно в Рим, Италия. Под същото официално име се провежда и турнир за жени, който е от първа категория на WTA. И двата турнира се провеждат един след друг през месец май на клей кортове.
За първи път турнирът е проведен през 1930 г. в Милано. От 1935 г. срещите се играят в Рим. В периода 1936 - 1949 турнирът не се провежда. През 1969 г. получава статута на открито първенство и носи името Открито първенство по тенис на Италия.
Рекордьори с по три титли от турнира са Рафаел Надал, Томас Мустер, Марти Мълиган и Ярослав Дробни..
За повече информация натиснете тук


 Откритото първенство на Франция, или както още се нарича - Ролан Гарос (на фр. Roland-Garros), е един от четирите турнира от Големия шлем по тенис. Провежда се всяка година за период от две седмици между средата на май и началото на юни в Париж, Франция. Той е вторият по ред турнир от Големия шлем (след Откритото първенство на Австралия) и е най-важния турнир в света, организиран на червена настилка.Откритото първенство на Франция е проведено за първи път през 1891 г. под формата на Национален турнир по тенис. От 1925 г. за участие са допускани и състезатели от чужбина, като мачовете са провеждани на тревна настилка в тенис клубовете Расинг Клуб дьо Франс (Racing Club de France) и Стад Франсе (Stade Français). През 1928 г. за провеждането на Купа Дейвис във Франция е построен нов тенис комплекс в Порт д'Отюл - кръстения на героя от Първата световна война стадион Стад дьо Ролан Гарос (Stade de Roland Garros) и Корт Филип Шатрие (Court Philippe Chatrier). И двата са с червена клей настилка.През 1968 г. Френското първенство по тенис е първият от турнирите за Големия шлем, който приема „откритата“ формула, разрешавайки равнопоставеното участие както на аматьори, така и на професионални тенисисти.
За повече информация тук


Шампионатът Уимбълдън, или както е популярен — просто Уимбълдън, е най-старият турнир по тенис в света. За първи път се е състоял през 1877 година в "Ол Ингланд Лоун Тенис енд Крокет Клъб" (All England Lawn Tennis and Croquet Club). Оттогава се провежда всяка година през юни и юли месец в Уимбълдън, квартал на Лондон, Обединеното кралство. Той е един от четирите турнира по тенис от Големия шлем и е единственият от тях, който се играе на трева. В годишната тенис програма преди него се провеждат Откритото първенство на Австралия и Откритото първенство на Франция, а след него - Откритото първенство на САЩ.Уимбълдън започва шест седмици преди първия понеделник на август и продължава точно две седмици, освен ако програмата не се е забавила заради валежи. Шампионатът Уимбълдън включва няколко отделни турнира, провеждани по едно и също време: сингъл мъже и жени, двойки мъже, жени и смесени, юноши — сингъл и двойки, девойки — сингъл и двойки, както и турнири за ветерани и тенисисти в инвалидни колички.
Официален сайт



Откритото първенство на САЩ (на английски: US open) е един от четирите тенис турнира от Големия шлем. Той се провежда всяка година през август и септември, след всички останали турнири от Големия шлем, и продължава две седмици. Основният турнир се състои от пет състезания: за мъже и жени поединично и за двойки мъже, жени и смесени. Освен тях по време на първенството се провеждат и допълнителни състезания за младежи, девойки, ветерани и тенисисти в инвалидни колички. От 1978 година турнирът се провежда на твърда синтетична настилка от акрил в "Национален тенис център Били Джийн Кинг" (Billie Jean King National Tennis Center) във Флъшинг Медоус-Корона Парк, Куинс (квартал на Ню Йорк, САЩ)
Откритото първенство на САЩ е тенис турнирът с най-голям награден фонд в света — над $17,70 милиона (победителите във финалите на сингъл получават около $1 млн). Той се отличава от останалите три турнира от Големия шлем и по това, че при него състезателите играят тай-брейк при равенство в петия сет. При всички останали турнири в петия сет се играе до разлика от два гейма.


И разбира се грандиозният завършек на сезона, който не бива да бъде пропуснат!!!!!!!!







Тенис Мастърс Къп (англ. Tennis Masters Cup), или Мастърс Къп, а от 2009 г. Финали на световния тур на АТП (англ. ATP World Tour Finals), е турнир по тенис за мъже, провеждан в края на всеки сезон. В него взимат участие осмината състезателя (осемте двойки тенисисти) с най-високи резултати през сезона.За разлика от останалите турнири в календара на АТП, „Мастърс Къп“ не се провежда на принципа на преките елиминации. Осмината тенисисти са разделени в две групи по четирима и играят всеки срещу всекиго. Двамата състезателя, класирали се на първите две места във всяка група, играят на полуфинал. Победителите от полуфиналите се срещат във финала.
Тенис Мастърс Къп е третата разновидност на шампионата, проведен за първи път през 1970 г. В началото той е бил известен просто като Мастърс, организиран от Международната тенис федерация. Турнирът Мастърс е бил замислен просто като шоутурнир, провеждан в края на всеки сезон, и не е носел точки за световната ранглиста. През 1990 г. Асоциацията на професионалните тенисисти поема организацията му, прекръствайки го на Световен шампионат на АТП Тур]] (на английски: ATP Tour World Championship) по подобие на съществуващия и сега Шампионат на WTA Тур при жените). Турнирът вече носи точки и за световната ранглиста. Международната тенис федерация, която продължава да се занимава с организацията на турнирите от Големия шлем, създава свой турнир, известен като Купа на Големия шлем, в който се състезават 16-има тенисиста с най-добри показатели от турнирите от Големия шлем през сезона. През 1999 г. двете организации решават да преустановят провеждането на два еквивалентни турнира и създават Тенис Мастърс Къп, турнир, организиран и от двете организации, както и от комитетите по организация на турнирите от Големия шлем.
В продължение на години състезанието за двойки се провежда като отделен турнир една седмица след завършването на турнира на сингъл. Но в последно време те се провеждат заедно, на едно и също място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар